Κορίνα Καραδήμου

Είμαι η Κορίνα και ίσως κάποιοι ήδη να με γνωρίζετε από το blog μου www.thesauchalife.com όπου ξεκίνησα το 2016 να καταγράφω τη μετάβαση μου σε ένα υγιεινό, καθαρό και διατροφικά πλούσιο τρόπο ζωής βασισμένο στη φυτική διατροφή. Λίγο νωρίτερα ξεκίνησα να σπουδάζω διατροφοπαθητική (Nutritional Therapy, η επιστήμη εκείνη που υποστηρίζει την υγεία μέσα από τη διατροφή) στο College of Naturopathic medicine στο Λονδίνο, ορμώμενη από μια αλλεργία που είχα πάθει και με έκανε να ασχοληθώ περισσότερο με τη διατροφή.

Την ίδια χρονιά διαγνώστηκα με λέμφωμα, που αποτελεί μια μορφή καρκίνου του αίματος, εμπειρία που με συγκλόνισε και άλλαξε ριζικά τη φιλοσοφία και το σκοπό της ζωής μου. Έκανα χημειοθεραπεία για δύο χρόνια ενώ συγχρόνως εφάρμοζα στον εαυτό μου όλα όσα μάθαινα στη σχολή, βλέποντας (προς έκπληξη των γιατρών μου) πόσο βοηθούσε η διατροφή στη ποιότητα ζωής και στα επίπεδα ενέργειας μου.

7 χρόνια μετά, είμαι υγιής, τελείωσα το πτυχίο μου, και επέστρεψα στη Ελλάδα όπου και ξεκίνησα την online διατροφοπαθητική κλινική μου θέλοντας να βοηθήσω όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ να βελτιώσουν την υγεία τους μέσα από τη διατροφή. Μετά τις σπουδές μου εξειδικεύτηκα και πιστοποιήθηκα (NTEC) στην υποστήριξη ασθενών καρκίνου, σπουδάζοντας στο κλειστό κύκλο της Dr Ninna Fuller Shavel, η οποία πλέον αποτελεί και μέντορας μου δίνοντας τη καθοδήγηση της σε πιο πολύπλοκα περιστατικά.

Το πρώτο μου πτυχίο είναι στη ψυχολογία και πιστεύω ακράδαντα ότι οι περισσότερες χρόνιες ασθένειες συνδέονται με ψυχολογικούς παράγοντες είτε αυτό είναι στρες, είτε τραυματικές εμπειρίες ή περιοριστικές αντιλήψεις, και αυτό διέπει τη κλινική μου όπου υποστηρίζω ολιστικά τους ασθενείς μου με βάση το τρίπτυχο: Νους, σώμα, πνεύμα με στόχο την επιστροφή της υγείας σε ισορροπία (ομοιόσταση).

Η φιλοσοφία μου είναι η γνωστή Ιπποκρατική φράση “Το φαγητό είναι το φάρμακο μας και το φαρμάκι μας” (“Εν τροφή φαρμακείη άριστον, εν τροφή φαρμακείη φλαύρον”). Σκοπός μου μέσα από το kknutrition είναι “να δίνω όχι μόνο χρόνια στη ζωή σας αλλά κυρίως ζωή στα χρόνια σας”